Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

♡ Mano istorija kaip susidraugavau su vandens vartojimu.


Kaip jau esame pripratę, savo blog'e dažniausiai rašau apie grožį, kosmetikos produktus ir tik kartais rašau ne apie kosmetiką. Grožio sąvoką galimi suprasti laaabai plačiai ir tai tikrai nėra tik kosmetika ar jos sluoksnis ant veido.
Kas man yra kiekvieno žmogaus grožis? Grožis, tai kada žmogus atrodo sveikai, jaučiasi gerai, yra laimingas savimi ir savo gyvenimu, yra gražus ir savo vidumi. Juk laimingas žmogus - gražus žmogus. 
Turbūt su šia įžanga norėjau prieiti prie to, kad kosmetikos sluoksnis ant veido nepadaro žmogaus gražiu ir laimingu, tol kol jis nėra gražus sau visiškai natūralus, kol žmogaus vidus nėra lamingas ir ramus, kol nesi sveikas, kol jis nemyli pačio savęs, toks koks yra.


*
Kaip ir dauguma paauglių paauglystės metais turėjau problemų su veido oda. Ją bėrė ir mėtė spuogeliais, kurie tikrai sumažindavo pasitikėjimo jausmą ir vis galvodavau kodėl man?
O atrodė, kad žmonės bendraudami su manimi, žiūrėdavo ne į mane, o lyg skaičiuodavo spuogus ant veido. Ir retsykiais sakydavo, vaje nuo ko čia taip išmėtė spuogeliais.. Lyg vis primindami apie mano problemą. Ir tik su laiku, su amžiumi tas pasitikėjimas niekur nedingsta, žinoma, ir spuogų jau tiek neturiu.
Tuo metu vis bandydau sveikai maitintis, vis gerdavau tai negerdavau vandens, tai naudodavau makiažą paslėpti, tai leisdavau odai kvėpuoti. Ėjau ir pas kosmetologę, kuri išspaudydavo spuogelius, darydavo įvairius valymus. Ėjau ir pas odos daktarus, kurie niekuo padėti negalėjo. Sakė, kad tai tik paauglystės spuogai ir viskas praeis. Jiems tai atrodė taip normalu ir įprasta, o mano vidus atrodė bandė kariauti ir vis ieškojo sprendimų. Atrodė, lyg būčiau užburtam rate, iš kurio išėjimo nėra arba aš jo vis nerandu. Su laiku susigyvenau su tuo. Ir žinoma, kreminės pudros, maskuokliai man tai žymiai palengvino.
*



Perkopus 20 metų, gal net kiek ankščiau, visi spuogeliai aprimo. Nežinau, ar tai gyvenimo būdas, ar tiesiog pereitas paauglystės periodas, įtakojo. Žinoma, negaliu sakyti, kad jie visiškai dingo, kartas nuo karto jie vis pasirodo ir primena apie jų buvimą. Bet tai manęs visiškai nebeveikia, kadangi nematau nieko blogo turėti porą spuogelių, o ne dvidešimt :)
Taigi ne vien veido odą įtakoja hormonai, bet ir maistas, kurį valgome ir, žinoma, vanduo, kuris išvalo mūsų organizmą.
Vanduo niekada nebuvo mano draugas. Vis rasdavau jam alternatyvų ir vengdavau jį gerti, juk jis beskonio. Kartais versdavau save gerti jį - juk reikia, pasiimdavau buteliuką ar stiklinę ir turėdavau išgerti. Žinoma, šiek tiek padėdavo, bet praėjus kelioms dienoms, jį vėl ignoruodavau.
Šiandien noriu pasidalinti vienu atradimu, kuris man padėjo susidraugauti su vandeniu ir jį vartoti kasdien. Žinoma, gaila, kad ankščiau šio draugo neradau, galbūt būtų jis bent šiek tiek palengvinęs mano problemas. 
Tai gertuvė. Kuri yra ypatinga tuo, kad kiekvieną dieną gali pasirinkti vis kitą vandens skonį ir apgauti save :)
Minglemmose gertuvės yra su talpa vaisiams, kurie suteikia švelnų skonį vandeniui ir jį gerti pasidaro skanu. O skonių - begalės, kiek tik tavo išmonė leidžia sugalvoti. Dažnai mėgstu jį gerti su citrina arba su apelsinu, juk šių vaisių beveik visada randi namuose :) Taip pat galima ir susigalvoti įvairesnių - su mėta, arbūzu, melionais, kiviais ir pan.
Kai tik pradėjau naudotis šia gertuve, galvojau savo slaptame minčių kampelyje, kiek ilgai tai truks ir kada šią gertuvę padėsiu į šoną ir vėl pamiršiu vandenį. Deja, kol kas per 4 mėnesius taip neįvyko.
Manau, kad skirtingi skoniai ir pats nebe vandens skonis man padeda palaikyti šį ritmą.


Poveikis? Pati jaučiuosi vidumi švaresnė, veido oda nebeišsausėja taip. Turbūt ir šiek tiek mažiau valgau, kadangi jau pats organizmas reikalauja vandens, o atsigėrus ir alkis praeina. Pasirodo, tai buvo troškulys
Taip pat plaukai atsigavo, nors vartoju vitaminus ir geriu žuvų taukus, tikiu, kad vanduo taip pat įtakoja mano plaukų būklę. 
Drįsčiau teigi, kad tiesiog, bendra savijauta žymiai geresnė
Juk logiškai galvojant, didžiausią dalį mūsų organizmo sudaro vanduo, organizmui negaunant vandens, trinka svarbiausios organizmo funkcijos, atsiranda problemos su veido oda, plaukai išsausėja, lūžinėję bei pats organizmas lieka užsiteršęs. Toksinai lieka organizme.

Kodėl tokios gertuvės neįsigijau ankščiau?
Netikėjau, kad ji taps mano geriausia palydove kiekvieną dieną ir greitai neatsibos.

Man didžiausias šios gertuvės privalumas - kiekvieną kartą skirtingas vandens skonis ir patogumas (vaisiai lieka savo indelyje ir geriant netrukdo). 
Taip pat išorėje esanti neslidi danga (su įv. grioveliais), kuri neišslys iš rankų.
Pati gertuvė atsidaro paspaudus mygtuką, kad mygtukas netyčia nepasispaustų esant rankinėje ar kuprinėje, mygtukas užfiksuojamas metaliniu žiedeliu, kuris garantuoja saugumą.
 Su vandens išbėgimu ar lašėjimu neturėjau jokios problemos, tad dėl sandarumo, galiu garantuoti. (Svarbu tinkamai užsukti).
Indelis vaisiams pakankamai didelis, tad vaisių galite įsidėti pakankamai daug, pagal poreikį.


Žinoma, privalau paminėti dar vieną svarbu aspektą - gertuvė yra be BPA, tai reiškia, kad joje nėra Bisfenolo A, kuris išsiskiria į vandenį/maistą ir taip įtakoja smegenų veiklą, kraujo spaudimą. 

Ši gertuvė keliauja su manimi visur, nuo ryto namuose, iki darbo ir vėl vakare grįžtam namo. Ir taip kiekvieną dieną

Tikrai nuoširdžiai rekomenduoju, kas turite problemų su vandens vartojimu, galbūt tai bus atradimas ir jums, ne tik man

Šią gertuvę galima įsigyti internete minglemoose.lt, jos kaina 15,99 eur. (Taip pat kas būsite greiti ir paskubėsite, dabar taikoma -30%, tik niekam nesakykit:)) Taip pat kreipiuosi į visas mamas, Minglemoose turi tokių pat mažesnių gertuvių, skirtų vaikams! Pradėdamos nuo savęs nepamirškime ir savo brangiausių mažiausių draugų, rodykime ne tik pavyzdį geriant vandenį pačios, bet ir mokykime vaikus. O tikiu, kad kurti įvairius receptus drauge, juos bandyti ir gerti, bus ne tik smagus užsiėmimas, bet ir vaikai pamils kitokį - skanų vandenį. 

Ar būtų įdomus įrašas pasidalinant savo pamėgtais receptais, kuriais paskaninu vandenį esantį Minglemoose gertuvėje?

Dėkoju, kad skaitote ir domitės,
Gražios dienos!
Eglė.♡

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

♡ Highlighter / Išsviesintojo naudojimas - kur ir kaip?

Lietuvių kalboje būtų sunku rasti atitikmenį žodžiui Highlighter , galbūt tai reikėtų vadinti išsviesintoju, bet nepavadinčiau tuo tikslingu pavadinimu.  Highlighteris - tai priemonė, kuri suteikia švytėjimą (turi švytėjimą suteikiančių dalelių), skirta išryškinti aukščiausias veido vietas.   Priemonės būna skystos, kreminės ir sausos konsistencijų . Vienos suteikia natūralesnį švytėjimą, lyg oda natūraliai būtų išskirusi šiek tiek riebalų ir susidaręs švytėjimas . Kitos būna intensyvios (labiau skirtos naudoti vakariniam makiažui), kurios itin išryškina aukščiausias vietas ir sumodeliuoja veidą.  Highlighterio naudojimas, kur? 1. Veido švytėjimas.  Priemonę naudojame ant skruostikaulių, manau, kad iš nuotraukos matosi tiksliai, kurioje vietoje :) Žinoma, galima naudoti šiek tiek ant smakro, nosies, kaktos srities, tik šiose vietose reikėtų naudoti itin saikingai ir atsargiai, jeigu turite riebesnę/mišrią odą, šiose vietose nesiūlyčiau naudoti highlighte

♡ ''Nida'' veido kremas ANTI ACNE - nepasiteisinęs produktas?!

Aš buvau viena tų pirmųjų, kuri pamačiusi parduotuvės lentynose produkciją ''Nida'' - nusprendė ją išbandyti. Du produktus, apie kuriuos šiek tiek jau kalbėjau čia -  SKAITYTI ČIA . Teko internete, įvairiuose forumuose pastebėti, kad nemažai diskusijų sukėlė nauja (dabar jau nebevisai naują) veido priežiūros linija, kurią aš išmėginau. Tad mėgindama dar labiau prasklaidyti rūką, pateikiu savo nepagražintą  nuomonę apie veido kremą Anti Acne . Kaip galime suprasti ir iš pavadinimo, produktas skirtas probleminei odai, kovoti su spuogais ir valyti užsiteršusias veido poras. Nė velnio , jis nesusitvarko nei su viena iš šių problemų. Kaip žinome, salicilo rūgštis pasižymi nedideliu graužimu ant odos, taip galime beveik iš karto pajausti kada jos sudėtyje yra.  Šiame produkte jos yra, bet tikrai labai jau minimalus procentas, nes pojūčio - jokio. Aš šį kremą naudoju kaip įprasta drėkinamąjį kremą, nes būtent man, jis toks ir yra. Panagrinėjus sudėtį,

♡ Inovacija: GERA KARMA™ purškiamas magnio aliejus

Turbūt dauguma iš mūsų žinome, kad bet kokių vitaminų trūkumas mūsų organizme, gali neigiamai įtakoti gyvybines funkcijas ar organų veiklą. Šiandienos pasaulyje su magnio trūkumu susiduria daugiau nei 80% suaugusiųjų. Būtent magnio trūkumas gali sutrikdyti daugelio organizmo sistemų veiklą ir, žinoma, taip neigiamai įtakoti gyvenimo kokybę . Magnis ypatingai svarbus širdies, kraujagyslių, kaulinio skeleto, raumenų ir nervų sistemos veiklai. Kartas nuo karto raumenis sutraukia mėšlungis? O gal atsirado bendras silpnumas, nerimas, galvos skausmai, prasta koordinacija, suprastėjo miegas, pablogėjo nuotaika ar sutriko širdies ritmas? Taip organizmas gali perspėti apie magnio stoką organizme. Tokiu atveju rekomenduočiau kuo greičiau pasidaryti tyrimus ir ieškoti priežasčių - viena iš jų gali būti ir magnio trūkumas. Jeigu jau taip nutiko, kad jūs su maistu negaunate pakankamai magnio, o organizmas negali pats pasigaminti jo ar jo junginių - privalote vartoti mikroelementą