Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

♡ Aliejai naudingi mūsų plaukams.

Turbūt visos mes, moterys, norime ne tik skaisčios veido odos, bet ir sveikų, spindinčių plaukų. Vienoms pasiseka iš prigimties juos turėti stiprius ir sveikus, kitoms reikia kiek daugiau paplušėti ir pasirūpinti jais. Tad manau, kad daugumai mūsų reikalingas (mažiau ar daugiau) plaukų stiprinimas ar atsiradusių pažeidimų, trūkumų sprendimas.
Norėdamos pastiprinti ar atsikratyti tam tikrų trūkumų savo plaukučiuose, siūlau ne tik rinktis plaukų balzamus, kaukes, aliejukus, bet ir nepamirršti natūralių aliejų, gaunamų iš motinos gamtos. Aliejų daugybė, tad kaip išsirinkti kurie naudingi būtent mūsų plaukams? 
Tikiuosi, šis įrašas padės atsakyti į šį klausimą.
Mano nuomone, nereikėtų pamiršti natūralių priemonių (šiuo atveju aliejų) ir neapsiriboti tik priemonėmis prieinamomis parduotuvėse.

(nuotrauka iš google.com)

1. Alyvuogių aliejus praturtintas antioksidantais, vitaminu E, K.  Šis aliejus puikiai drėkina, stiprina, stabdo jų slinkimą, skatina augimą, suteikia blizgesio ir sveiką išvaizdą plaukams.
 
2. Arganų aliejus, kuris šiuo metu yra gerai žinomas ir įeina į nemažai šampūnų, kaukių, kremų sudėtis, dėl savo vitaminų gausos (vitaminas E, antioksidantai ir t.t.). Jis stiprina plaukus, suteikia jiems paklusnumo, lygumo ir blizgumo. Taip pat nuraminą jautrią galvos odą, maitina, stiprina plaukų šaknis. Galima įmaišyti kelis lašelius į kaukę ar tiesiog įtrinti į plaukus. Šis aliejus gana sunkiai išsiplauna, tad nerekomenduočiau plaukų šaknims, nes galite vėliau ilgai ir nuobodžiai vargti su jo išplovimu :)

3. Avokadų aliejus gerai įsigeria į pačius plaukus, galvos odą ir puikiai kovoja su pleiskanomis ir plaukų slinkimu. Avokadų aliejus pilnas įvairiausiu vitaminų - folio rūgšties, amino rūgšties, geležies, vario, magnio, vitaminų A, D, E, B6, kurie reikalingi sveikiems ir gražiems plaukams stiprinti. 
Šis aliejus pilnas vien tik teigiamų savybių, tad galima jį įmaišyti į kondicionierius, kaukes ir pan.

4. Kanapių aliejus, kuris pilnas A, B1, B2, B3, B6, C, D, E vitaminų, kalcio, magnio kalio ir kitų įv. mikroelementų. Šį aliejų taip pat galima naudoti gryną arba įmaišant į  kitas priemones. Jis suteikia plaukams blizgesio, apimties, stiprina juos. Taip pat puikiai tinka besišiaušiantiems plaukams.

5. Migdolų aliejus turtingas nesočiųjų riebalų ir būtinų riebiųjų rūgščių, vitaminų A, B1, B6, E ir kitų mikroelementų. Atkuria plaukų struktūrą, suteikia blizgesio, lankstumo ir skatina jų augimą. Tinka nublukusiems plaukams, ilgą laiką dažomiems plaukams.

6. Kokosų aliejus. Aliejus praturtintas laurino, linolo, oleino, dekano rūgštimis, svarbiomis maistinėmis medžiagomis, vitaminais E, K, geležimi.
Savo plaukam dažniausiai aš renkuosi būtent šį aliejų. Juos ištepu beveik per visą ilgį (neliesdama šaknų), palieku per naktį ir ryte išsiplaunu. Suteikia malonų kvapą plaukams, juos švelnina ir suteikia paklusnumo. Tikrai jaučiu skirtumą po naudojimo.
Šis aliejus taip pat padeda išvengti pleiskanų, plaukų lūžinėjimo, skatina plaukų augimą, suteikia jiems elastingumo ir stiprina.

7. Abrikosų kauliukų aliejuje gausu A, B, B3, B15, E vitaminų, karotino, folio, neakeičiąmųjų riebalų rūgščių, Omega-6, Omega-9 taip pat oleino, linolo, palmitoleino riebiųjų rūgščių. Šis aliejus saugo odą nuo pleiskanojimo, išsausėjimo, skilinėjančių plaukų galiukų.

8. Ricinų aliejus praturtintas vitaminu E ir nepakeičiamosiomis riebalų rūgštimis.
Skatina plaukų augimą ir jų slinkimą, suteikia žvilgesio ir purumo, mažina plaukų galiukų šakojimąsi, apsaugo nuo neigiamo aplinkos poveikio, drėkina galvos odą (bet nepamirškite, kad jis labai tirštas ir lipnus, tad gali tekti kelis kartus plauti plaukus šampūnu, kad visiškai pašalintumėte jį).

9. Simondsijų aliejus, kuriame gausu cinko, silicio, jodo, chromo, vitaminų E ir B.
Skatina plaukų augimą, stabdo jų slinkimą, gerina jų būklę bei suteikia spindesio. Taip pat apsaugo galvos odą nuo pleiskanų.

10. Varnalėšų aliejus. Jame yra polisacharido inulino, proteinų, eterinio aliejaus, raugų, gleivių, kartumynų, palmitino ir stearino rūgščių, mineralinių druskų, dervų, fitosterino, angliavandenių.
Stabdo plaukų slinkimą, suteikia spindesio ir elastingumo, gerina pažeistų plaukų būklę, mažina pleiskanas ir galiukų skilinėjimą.


*Parduotuvėse galima rasti įsigyti ne tik atskirų aliejų, bet galima įsigyti jau paruoštų aliejų mišinių plaukams (plaukams nuo slinkimo, plaukų drėkinimui ir pan.), kas yra tikrai patogu, jeigu nenorit prisistatyti begalės buteliukų, stiklainiukų :)

Eglė.
Informacija rasta interneto platybėse ir asmeninė patirtis.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

♡ Highlighter / Išsviesintojo naudojimas - kur ir kaip?

Lietuvių kalboje būtų sunku rasti atitikmenį žodžiui Highlighter , galbūt tai reikėtų vadinti išsviesintoju, bet nepavadinčiau tuo tikslingu pavadinimu.  Highlighteris - tai priemonė, kuri suteikia švytėjimą (turi švytėjimą suteikiančių dalelių), skirta išryškinti aukščiausias veido vietas.   Priemonės būna skystos, kreminės ir sausos konsistencijų . Vienos suteikia natūralesnį švytėjimą, lyg oda natūraliai būtų išskirusi šiek tiek riebalų ir susidaręs švytėjimas . Kitos būna intensyvios (labiau skirtos naudoti vakariniam makiažui), kurios itin išryškina aukščiausias vietas ir sumodeliuoja veidą.  Highlighterio naudojimas, kur? 1. Veido švytėjimas.  Priemonę naudojame ant skruostikaulių, manau, kad iš nuotraukos matosi tiksliai, kurioje vietoje :) Žinoma, galima naudoti šiek tiek ant smakro, nosies, kaktos srities, tik šiose vietose reikėtų naudoti itin saikingai ir atsargiai, jeigu turite riebesnę/mišrią odą, šiose vietose nesiūlyčiau naudoti highlighte

♡ ''Nida'' veido kremas ANTI ACNE - nepasiteisinęs produktas?!

Aš buvau viena tų pirmųjų, kuri pamačiusi parduotuvės lentynose produkciją ''Nida'' - nusprendė ją išbandyti. Du produktus, apie kuriuos šiek tiek jau kalbėjau čia -  SKAITYTI ČIA . Teko internete, įvairiuose forumuose pastebėti, kad nemažai diskusijų sukėlė nauja (dabar jau nebevisai naują) veido priežiūros linija, kurią aš išmėginau. Tad mėgindama dar labiau prasklaidyti rūką, pateikiu savo nepagražintą  nuomonę apie veido kremą Anti Acne . Kaip galime suprasti ir iš pavadinimo, produktas skirtas probleminei odai, kovoti su spuogais ir valyti užsiteršusias veido poras. Nė velnio , jis nesusitvarko nei su viena iš šių problemų. Kaip žinome, salicilo rūgštis pasižymi nedideliu graužimu ant odos, taip galime beveik iš karto pajausti kada jos sudėtyje yra.  Šiame produkte jos yra, bet tikrai labai jau minimalus procentas, nes pojūčio - jokio. Aš šį kremą naudoju kaip įprasta drėkinamąjį kremą, nes būtent man, jis toks ir yra. Panagrinėjus sudėtį,

♡ Inovacija: GERA KARMA™ purškiamas magnio aliejus

Turbūt dauguma iš mūsų žinome, kad bet kokių vitaminų trūkumas mūsų organizme, gali neigiamai įtakoti gyvybines funkcijas ar organų veiklą. Šiandienos pasaulyje su magnio trūkumu susiduria daugiau nei 80% suaugusiųjų. Būtent magnio trūkumas gali sutrikdyti daugelio organizmo sistemų veiklą ir, žinoma, taip neigiamai įtakoti gyvenimo kokybę . Magnis ypatingai svarbus širdies, kraujagyslių, kaulinio skeleto, raumenų ir nervų sistemos veiklai. Kartas nuo karto raumenis sutraukia mėšlungis? O gal atsirado bendras silpnumas, nerimas, galvos skausmai, prasta koordinacija, suprastėjo miegas, pablogėjo nuotaika ar sutriko širdies ritmas? Taip organizmas gali perspėti apie magnio stoką organizme. Tokiu atveju rekomenduočiau kuo greičiau pasidaryti tyrimus ir ieškoti priežasčių - viena iš jų gali būti ir magnio trūkumas. Jeigu jau taip nutiko, kad jūs su maistu negaunate pakankamai magnio, o organizmas negali pats pasigaminti jo ar jo junginių - privalote vartoti mikroelementą