Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

♡ Kaip tinkamai išsirinkti makiažo pagrindą ♡


Pasistengsiu išsklaidyti rūką ir papasakoti, kaip tinkamai išsirinkti makiažo pagrindą būtent tinkanti jums. Juk tikiu, kad yra ne viena mergina, kuri nuėjusi į parduotuvę pasiklysta asortimente ir tai tik pasunkina pasirinkimą.


1. Pirmas ir turbūt pats svarbiausias žingsnis - žinoti savo ODOS TIPĄ ir rinktis makiažo pagrindą būtent pagal jį.

Yra 4 odos tipai: Sausa, normali, riebi ir mišri.
Sausa oda išduoda save iš jaučiamo tempimo (ypač nusiplovus veiduką), gali netgi šerpetoti.
Riebią odą atpažinsite iš labiau matomų veido porų, jos gali būti pasikimše, taip pat iš odos blizgesio.
Mišri oda turi tiek išsausėjusių veido zonų, tiek riebesnių, kurios dienos bėgyje pradeda blizgėti.
Dažnai riebią arba mišrią odą lydi spuogai, inkštirai, nes tokią odą yra sunku prižiūrėti, ji dažnai kemšasi (dėl didesnių porų) ir atsiranda spuogelių. Bet nieko nepakeisi, su kokia oda gimėme, prie tokios turime ir prisitaikyti ir rūpintis ja tinkamai.
Jeigu makiažo pagrindą rinksitės neatsižvelgę į odos tipą, jums jis gali tiesiog netikti. Dienos bėgyje neatrodyti estetiškai ir taip dar labiau pažeisti jūsų odą.



















Sausai odai tinkamas būtų drėkinantis (su serumais, vitaminais, hialuronu ir pan.) makiažo pagrindas, kuris dienos bėgyje drėkintų odą.
Riebiai arba mišriai odai geriausia rinktis pudras vandens pagrindu, kurios būtų šiek tiek lengvesnės arba rinktis matinį efektą suteikiančias pudras. Taip pat labai svarbu jas užfiksuoti biria arba kompaktine pudra.
Normaliai odai reikia šiek tiek mažiau pastangų renkantis makiažo pagrindą, nes jai turėtų tikti dauguma jų, žinoma, visada žiūrėkite sudėtį ir jeigu esate alergiška ar jūsų oda blogai reaguoja į kurį nors iš ingridientų, reikia jo vengti.

2.  Taip pat labai svarbu pasirinkti ir tinkamą makiažo pagrindo ATSPALVĮ.
Labai šviesi oda - blyški, gali turėti strazdanėlių, sunkiai įdega (įdegis gali būti ne į rudumą, o šiek tiek į raudonumą).
Vidutinio šviesumo oda - lengvai įdega (būna gražus rusvas įdegis),  įdegis gana ilgai išsilaiko.
Tamsi oda - įdegusi oda, kadangi mūsų (lietuvių) oda natūraliai tikrai nėra tamsi.

Taip pat mūsų oda savyje slepia ir pustonius, dėl kurių mūsų oda dar labiau skiriasi.
Šalti pustoniai: rožiniai, pilki ar mėlyni.
Neutralūs: šiltų ir šaltų visuma.
Šilti: geltoni ar auksiniai, raudoni.



Taip pat nepamirškite, kad odos spalva geriausia rinktis pagal žandikaulio linija (tarp veido ir kaklo), žinoma, jeigu jūsų kūno spalva skiriasi nuo veido (ypatingai vasara, jeigu įdegėte), rinkitės spalvą pagal kūną.

Geriausia renkantis spalvą, ją bandyti ant nepasidažytos veido odos.
Renkantis spalvą geriausia pasiimti kelis spalvos variantus (kurie manote, jums labiausiai tiks), juos kaip parodyta nuotraukoje, užsitepti ant veido ir taip išsirinksite jums labiausiai tinkantį variantą.


 
KELI PATARIMAI:

* Nesirinkite kasdienai pilno maskavimo pudros, nes apsunkinsite ir išvarginsite veido odą. Jeigu jums reikalingas didesnis maskavimas kasdienai, mano nuomone, pakaks lengvesnio - vidutinio maskavimo ir gero maskuoklio. Stenkitės rinktis lengvesnes, vandens pagrindu pudrytes arba BB, CC, DD kremus su atspalviu.
* Vasarai rinkdamiesi (Būtinai) ieškokite makiažo pagrindo su SPF, žinoma, pageidautina ir visais metų laikais naudoti būtent tokią.
* Taip pat įsigyję makiažo pagrindą pasirinkite jo aplikavimo būdą. Ką pasirinksite gali priklausyti ir nuo konsistencijos, sudėties ir pan. ar šepėtėlį (kokį?),  ar taip šiuo metu populiarias makiažo kempinėles, o galbūt tiesiog pirštais. Prisipažinsiu, mano noru sąraše yra būtent Beauty Blender, Real techniq ar bet kokia kokybiška kempinėlė veido pudros aplikavimui.

* Žinoti kokio efekto norite - matinio, skaisčios ar natūraliai atrodančios ir pan. Renkantis atsižvelgti į savo norus ir į žadamą rezultatą.

* Jeigu visgi įsigijote ar turite iš ankščiau netinkamo atspalvio pudrytę, ją galima pataisyti įmaišant kitos spalvos pudrytės ar maskuoklio. Taip pat jeigu matote, kad veidas šiek tiek per daug išbąles (vienu tonu per šviesus makiažo pagrindas), galima veidą patamsinti ar suteikti jam daugiau gyvybės su bronzato pagalba.

* Šventėms ar tikintis ypatingai tobulo makiažo, prieš makiažo pagrindą rekomenduojama naudoti makiažo bazę, kuri paslėps visus nelygumus ir užpildys išsiplėtusias poras, tada naudoti makiažo pagrindą. Žinoma, kasdien bazės naudoti tikrai nerekomenduoju.

* Kad makiažo pagrindas atrodytų gražiai, prieš jį odą būtinai padrėkinkite kremu.

*Riebesnę arba mišrią odą būtina užfiksuoti biria arba kompaktine pudra. Dienos bėgyje geriausia pirma nuimti riebaliukų perteklių nuo veido (su spec. lapeliais) ir tik tada pasipudruoti suteikiant matiškumo.

Tikiuosi šis įrašas, bet šiek tiek padės jums renkantis sau tinkantį makiažo pagrindą ir galbūt bent vienai iš jūsų palengvins besirenkant begalybėje jų :)
Eglė.♡
*nuotraukos rastos ir panaudotos iš google.com paieškos

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

♡ Highlighter / Išsviesintojo naudojimas - kur ir kaip?

Lietuvių kalboje būtų sunku rasti atitikmenį žodžiui Highlighter , galbūt tai reikėtų vadinti išsviesintoju, bet nepavadinčiau tuo tikslingu pavadinimu.  Highlighteris - tai priemonė, kuri suteikia švytėjimą (turi švytėjimą suteikiančių dalelių), skirta išryškinti aukščiausias veido vietas.   Priemonės būna skystos, kreminės ir sausos konsistencijų . Vienos suteikia natūralesnį švytėjimą, lyg oda natūraliai būtų išskirusi šiek tiek riebalų ir susidaręs švytėjimas . Kitos būna intensyvios (labiau skirtos naudoti vakariniam makiažui), kurios itin išryškina aukščiausias vietas ir sumodeliuoja veidą.  Highlighterio naudojimas, kur? 1. Veido švytėjimas.  Priemonę naudojame ant skruostikaulių, manau, kad iš nuotraukos matosi tiksliai, kurioje vietoje :) Žinoma, galima naudoti šiek tiek ant smakro, nosies, kaktos srities, tik šiose vietose reikėtų naudoti itin saikingai ir atsargiai, jeigu turite riebesnę/mišrią odą, šiose vietose nesiūlyčiau naudoti highlighte

♡ ''Nida'' veido kremas ANTI ACNE - nepasiteisinęs produktas?!

Aš buvau viena tų pirmųjų, kuri pamačiusi parduotuvės lentynose produkciją ''Nida'' - nusprendė ją išbandyti. Du produktus, apie kuriuos šiek tiek jau kalbėjau čia -  SKAITYTI ČIA . Teko internete, įvairiuose forumuose pastebėti, kad nemažai diskusijų sukėlė nauja (dabar jau nebevisai naują) veido priežiūros linija, kurią aš išmėginau. Tad mėgindama dar labiau prasklaidyti rūką, pateikiu savo nepagražintą  nuomonę apie veido kremą Anti Acne . Kaip galime suprasti ir iš pavadinimo, produktas skirtas probleminei odai, kovoti su spuogais ir valyti užsiteršusias veido poras. Nė velnio , jis nesusitvarko nei su viena iš šių problemų. Kaip žinome, salicilo rūgštis pasižymi nedideliu graužimu ant odos, taip galime beveik iš karto pajausti kada jos sudėtyje yra.  Šiame produkte jos yra, bet tikrai labai jau minimalus procentas, nes pojūčio - jokio. Aš šį kremą naudoju kaip įprasta drėkinamąjį kremą, nes būtent man, jis toks ir yra. Panagrinėjus sudėtį,

♡ Lengvas padūmavusių akių makiažas, naudojant Sleek paletę.

Sveiki, paskutiniu metu vis norisi savo tinklaraštyje pateikti įvairesnio konteksto įrašų. Nors dauguma įrašų turbūt vis dar išliks apžvalgos , kadangi man itin patinka išbandyti naujus produktus ir dalintis savo nuomone, šioje - mano erdvėje :) Visgi šiandien - kiek kitoks įrašas, turbūt ne iki galo vykęs, bet juk pirmas toks, tad labai neteisit manęs? :) Šiandien pamėginsiu pasidalinti lengvu, dūminiu, vakariniu akių makiažu, naudojant Sleek (All night long 429)  paletę. Šią paletę įsigyjau UK, bet tikrai jos yra pirkti ir Lietuvoje. Kalbant apie pačius šešėlius , tai jie pakankamai pigmentuoti , šiek tiek turi birių dalelių darant makiažą, bet kokybės ir kainos santykis tikrai neblogas :) * 1. Pirmiausia akies voką padengiu maskuokliu ir jį išskirstau. Žinoma, galima naudoti ir spec. akių šešėlių bazę . Aš šiuo atveju naudojau Maybelline Fit Me maskuoklį. 2. Plokščiu, puriu šepetėliu visą akies voką padengiu neutralia spalva ''Mai Tai''.